Доколко имената предопределят живота на човека? Разбира се, всеки се гордее да носи името на достоен човек и всеки се срамува, ако невежите му родители са го кръстили Нафталин или Салфетка, което се е случвало в едни по-стари времена.

Но какво ли може да каже детето на преситения от богатство и власт Мъск, наречено X Æ A-12 ? Мъск има образование, така че тук не става въпрос за неграмотен рапър, а за пълна загуба на връзката с „кораба-майка“ или иначе казано, с причината ние да носим имена, а не номера*.

Изследване определи имената, най-често срещани при гении

Кой родител не иска да види как неговото потомство расте, за да бъде щастливо, здраво, успешно и развило своя потенциал? Проучванията показват, че имената имат повече значение, отколкото човек може да си помисли.

Новите данни на Edubirdie, онлайн платформа, разкриха имената на бебетата, които най-вероятно ще принадлежат на бъдещи гении. Освен това над 900 имена на хора с впечатляващо висок интелект от Mensans, носители на Нобелова награда, и още забележителни учени бяха анализирани и взети под внимание за изследването.

Най-често срещаното име за женски гений е Мари. Забележителна Мари е, разбира се, носителката на Нобелова награда Мария Кюри, която направи огромен принос в изследванията на рака.

Джон /Йоан, Иван/ е най-гениалното мъжко име за бебе, като близо 30 гении носят това прозвище. Известните Джон в изследването включват Джон Далтън, английския учен, който първи изучава цветната слепота, както и английския философ, икономист и изразител на утилитаризма Джон Стюарт Мил.

Измислица ли е злата фея?

Не може да не се сетим за старите приказки, където зла фея уведомява краля кое дете от неговото обкръжение „не трябва да порасне“, „не трябва да оцелее“, за да не му отнеме царството…

В нов документ, озаглавен „Насоки на Европейската комисия за приобщаваща комуникация“, се предлагат нови думи и фрази, които да заменят езика, който ЕС смята за нетолерантен.

Освен отмяната на названието на празника Рождество Христово /Christmas/ , документът иска имената Мария и Йоан да не се използват при даване на примери, защото „обикновено са от една религия“. Вместо това документът инструктира хората да казват „Малика“ и „Хулио“ /съответно арабско и латинско име, означаващи „царица“ и „човек с пухкава коса“/

Продължаващият наплив мигранти действително леко е намалил баланса на християнството като основна ценностна система в Европейския съюз, но в никакъв случай не го е изместил. Така че кой и какво се прикрива зад гърба на мигрантите, които уж „щели да се обидят, ако назоваваме нещата с християнски имена и празнуваме Рождество Христово под истинското му име“?

Останалата част на документа недвусмислено бие в същата посока, като набляга да се избягва представянето на семейството като стереотипно ядро, защото „може да накара някои хора да се чувстват непредставени“.

Дали да очакваме скоро да забранят употребата на думата „ръце“, защото едноръките може да се почувстват непредставени? Можете да сте сигурни, че дотам няма да се стигне. Защото не обидата на този или онзи, пълен, слаб, млад или стар е важна за този тип законодатели.

Войната е именно срещу Мария – тази, която стана мястото на Духа /Ма-Рейя/, и срещу любимия ученик Йоан /“богопомазан“/, който разбра и предаде посланието на Христос.

На кого Йоан и Мария могат да вземат царството?

Причината много деца /включително гениални/ да се казват Мария и Йоан, е една единствена и тя е почитта към благите дарове на християнството, които то внася в човешките отношения. Въпреки основателни критики към определени политически репресии, извършвани в миналото от някои църкви, като цяло робството, невежеството, малтретирането по цял свят постепенно са победени именно чрез вярата в Христос и разбирането за ближния като брат. Всякаква благотворителност и грижа за правата на другия, дори в ущърб на собствените, е свързана с вярата, че за човека има нещо повече от външното имане, удоволствие, слава.

Причината многото гении и учени, допринесли за технологичните победи на човечеството в медицината и бита, да носят имената на Йоан и Мария, е и в това, че белите християнски народи първи са поставили своята култура на тези основи и съществено са изпреварили други, също така достойни народи, които обаче дълго са били обвързани в религии на шаманизъм или управления на краен терор.

За всички християни, независимо от различията и недостатъците, Царят е един и се нарича Христос. Затова претендентите за трона Му стъпват на най-силните подмолни течения в човек,  именно страха, егоизма и страстите. Безподобното лансиране на ЛГБTИ+, извън мярката на нормалното уважение към техния избор, стъпва в раздухване на всяка полова страст и помисъл до степен на непреодолимо желание, което непременно трябва да бъде осъществено, възнаградено и публично презентирано. В същото време постоянното превключване между усещането за „идентичности“ се поощрява като висша човешка свобода, при което съдбата и психичното здраве на отглежданите от подобни двойки и тройки деца се оставя на самотек.

Властта над хората се осъществява, когато те бъдат изплашени /както се случи с лъжите, изместили адекватната битка с настоящия вирус/; а също когато бъдат насъскани. Не е скрита от никого поощряваната от политиците война между „ваксъри“ и „антиваксъри“, която обикновено, когато се случи, е война между наплашени и неинформирани. Понеже абсолютно всички изследвания показват, че ваксинираните също се разболяват и препълват болниците.

Общественото мнение се измества от терена на истинската битка, която се води на научния фронт, зловещо преиначавана или заглушавана, а тази битка е за човешкото тяло. Защото и имената на нещата в човека не може просто да бъдат „подменени“. Не може просто така на имунитета на човека да се присвоят функции, за които той определено не е създаден. За сметка на това, под прикритието на милиардите ваксинирани и преваксинирани, фармацевтичната индустрия заобиколи етичните комисии и започва разработка на всевъзможни нови лекарства на базата на „генетична ножица“ и иРНК технологии, като се игнорират конвенционалните медицински терапии. Защото новото е „по-бързо“ и „по-евтино“.

Но ако някой се смята за евтин, то е именно човекът, загубил разбирането за божественото си естество, което бе дошъл да възкреси в нас Христос.

Автор: Павлина Папазова

—–
* Майката Граймс обясни на всички какво стои зад X Æ A-12 Мъск. Изпълнителката, чието истинско име е Клеър Бушър, заяви, че „X“ е за неизвестната променлива, а Æ е елфското изписване на съкращението Al, което означава изкуствен интелект (на английски artificial intelligence). Æ е и “любов” на няколко езика, включително и японски.

 

32-годишната звезда заяви в социалните мрежи също така, че името на сина ѝ е вдъхновено от любимия самолет на двойката. „A-12= предшественик на SR-17 (любимият ни самолет). Без оръжия, без защита, просто скорост. Страхотен е в битка, но не използва насилие“, казва Граймс.

 

В резултат може само да си кажем, че едни родители от този тип превръщат името на детето си във  „фирмено лого“ , изразяващо  техните професионални и битови вкусове, като са изключително далеч от свещеното и висше предназначение на човека. А за любов към някого не може да се говори, когато не признаваме неговата уникалност и връзка с предците, съединявайки го единствено с едно предполагаемо технологично бъдеще. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0