Д-р Стефан Гайд /1960-2013г./ декодирал древната тракийска писменност, променил завинаги основните концепции в историческата наука и тракологията.

Несъмнено, такова едно откритие, каквото е декодирането на Тракийското писмо, ще промени из основи много остарели представи за нашите предци в българските земи и ще даде ново разбиране и отношение към тайните на човешкия генезис.” ~ д-р Стефан Гайд

Днес, се навършват три години от покушението над д-р Стефан Гайд (ученият, разчел тракийското писмо – най-древната човешка писменост в света) и преминаването му отвъд при херосите и пазителите на Духа и Истината.
Светла и вечна е паметта му!
Откъси от възпоменанието за д-р Гайд от феновете на откритията за декодирането на тракийското писмо:
 

ПОСВЕЩЕНИЯ ОТ ФЕНОВЕТЕ

Не искам да звуча патетично, но фактите, които Стефан Гайдарски възстанови на вниманието на всички, които искат да го чуят, са твърдината, от която българското национално самосъзнание има нужда, за да възстанови гръбнака си. Благодарение на Тракийските хроники “чух” от баща си (пра-пра-баща си) кой съм. Разбрах, че не съм нито грък, нито тюрк. Че не съм син на нашественици в тази земя – а че Бог я е завещал на пра-пра-баща ми. И това ми дава силата и спокойствието, което идва от моята увереност в правото ми да решавам съдбата си на бог-ар-ин в дадената ми от нашия Бог Дион-Исус земя.
Много ще са тези, които ще ни казват, че никой учен не е чувал за фактите, които Стефан очисти от патината на вековете и калта на лъжите. – Никой не е по-глух от този, който не иска да чуе! Аз нямам нужда от тяхното потвърждение или одобрение! Аз имам право да решавам съдбата си и не ми трябва нито разрешението на Обединена Европа, нито одобрението на съседна Турция или Гърция. Благодарение на Стефан.

Аз не съм фен на Стефан Гайдарски – аз съм негов последовател. Настоящето ражда героите си – времето ги превръща в легенда! Днес сме свидетелите на началото на един такъв процес! Всички сме тленни и за това в днешното събитие аз виждам не само като скръбен помен на загубата на Стефан, но и като отпразнуване на живота му, съвместно с партьорската работа с брат му Цветан, бяха съградени познатите ни вече книжни крепости на българската идиентичнист. Светла да е паметта на брата ни в Бога, Стефан.

~ Н. Недялков, Лондон, Великобритания

Казвам се Мирослав Михов, на 33 години, художник. Откровено казано, не съм кротка божия овчица. Страхът никога не е направлявал живота ми. Простете, но нямам страх и от Бога. Той не е велик инквизитор, нали така? Вярвам, че благоволението Му съпътства смелите, знаещите, умните, дръзките и най-вече – обичащите. Ето защо се доверих на каузата на братя Гайдарски. Видях неистовия страх и ужас, направляващ всички подривници и заклети врагове на истината за нашия произход и мисия. Уверих се в достоверността, научността и успешността в откритията на д-р Стефан Гайдарски.
Затова искам да ви кажа: хора, българи, с увереност и невъзмутимо спокойствие простете човешкия страх и ужас, които отнемат живота на тялото. Това е само още един повод да бъдем непоклатими в Духа. И нека честваме Живота, вечно бликащ от тази Истина! Бъдете здрави!

~ М. Михов, Пловив, България

Поздрави на всички от студена и далечна Канада! Приветстваме ви сърдечно по повод създаването на клуба и като ваши съмишленици и фенове на д-р Стефан Гайд искаме да отдадем и ние нашата почит към него като българин, вдъхновител и учен! Чрез неговите книги и трудове бе възстановена славна част от миналото на дедите ни, а оттам и нашето минало и бъдеще. Макар и отделени от океани разстояние, ние почувствахме корените си дълбоко в земята и не само за нас, но и за да научим и нашите деца.
Приносът на трудовете на д-р Гайд към българското общество не само в България, но и в Канада все още не може да се види напълно, защото тепърва ще дава своите добри и обилни плодове. Ние, българските почитатели на д-р Стефан Гайд в Канада, сме едно сърце и една душа с вас! Разстоянието е само илюзия. Бъдете здрави!

~ Фенове от Торонто, Канада

Chers amis du Docteur Guide,
Je suis honoré de pouvoir m’associer à votre rencontre depuis la France. J’exprime ici mon entière reconnaissance à celles et ceux qui vous accueillent aujourd’hui, et qui m’ont permis de découvrir avec une vive émotion le fabuleux trésor culturel et spirituel dont chaque Bulgare résidant à Sofia ou à l’étranger est le noble héritier. Puissions-nous tous grâce à Dieu et à notre bienfaiteur Stephen Guide demeurer dans la sainte union d’amour qui fait et fera à jamais notre force et votre fierté d’être bulgares. Merci du fond du cœur de votre attention… Da ste jivi i zdravi!

Скъпи фенове на д-р Гайд,
Горд съм да мога да се присъединя към вашата среща от Франция. По този начин искам да изразя своето уважение към всички, които сте събрани днес и които ми помагате да преоткрия, с голямо вълнение, великото културно и духовно богатство, на което всеки българин, живеещ в София или в чужбина, е горд наследник. Нека всички, с Божията помощ и посредством личността на нашия благодетел Стефан Гайд, да останем в единството на любовта, която прави и ще прави винаги нашата сила и вашата гордост от това, че сте българи. От цяло сърце Ви благодаря за вниманието….Да сте живи и здрави!

~ Жулиен Шамбон – Бордо, Франция

Източник: http://stephen-guide.com/sreshti.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0