ЗНАЦИТЕ НА АНГЕЛИТЕ ИЛИ ЗАЩО НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
Доколко в наши дни слушаме „интуицията” си или се съобразяваме с общоприети сигнали за опасност, важно събитие, нужда от промяна? За тия от нас, които изберат няколко пъти да се вслушат в такива сигнали от висшите светове, животът действително се променя и сякаш е огрян от нови светлини … Но кое е по-полезно за нас: да спазваме „бабешки суеверия”, без да ги разбираме, или да се учим да четем знаците на съдбата?

Определено думата „знак” е свързана с думата „знание”. Както ние самите не го искаме за децата си, така и висшите сили не искат ние да преминем живота си в невежество, направлявани като кон или магаре с юзда и капаци. Ценно е действително да Знаем! Да разчитаме Образната реч, на която според д-р Стефан Гайд явно са пишели още нашите просветени предци – траките.

Дали знаците на съдбата са винаги свързани с неприятности? Напротив. Много пъти ние чувстваме крила, когато постъпим правилно, когато вземем едно градивно решение. Но за жалост, в нашето забързано ежедневие повече ни правят впечатление неприятностите, затова и Висшият Разум по принуда прибягва до такива начини, за да ни обърне внимание.

Най-честият знак в живота ни са непредвидените пречки или повтарящите се проблеми. Едно внимателно вникване в ситуацията би ни избавило от погрешна стъпка в живота. Един срив в компютърната система би ни замислил доколко тактично сме написали поредния си имейл, преди да го изпратим. И дали не е по-добре всъщност лично да поговорим с човека.

Нека имаме предвид: няма „случайности“. Случайните реплики от дочута песен; случка, споделена от непознат на опашката в пощата; дори позната поговорка, участваща в билборд на магистралата, могат да са ключ към решение на проблема, който отдавна ни мъчи и много сме се молили за неговото решение! В този смисъл ценно е да си спомним, че няма хора или събития, които да „нямат отношение“ към живота ни, край които трябва да преминем като край пътни знаци, неотнасящи се за нас. Напротив, помните ли основния мотив на народните приказки, когато героят във всяко изпитание среща неочаквана и силна помощ от непознат? Това може да ни бъде знак и през целия си живот да не се ограничаваме от научаване на нови знания, от приемане на нови гледни точки.

Мнозина се питат: дали ангелите-хранители общуват с нас или само ни предпазват от злото? Целта на добронамерените духовни същества може да бъде само една – нашето развитие. Затова пазенето винаги е на второ място пред полезните ситуации, които биха ни развили. Въпреки своя ангел-хранител ние може и да се спънем, но после в болницата да срещнем хора и съдби, които да излекуват трайно душата ни, докато наместваме пострадалия си крак…

Една изключителна жена, ходеща в стъпките на майка Тереза сред бедните индийци, а именно лекарката-монахиня Гавриила споделя своя опит, че когато някой я прекъснел в това, което има да разказва, обикновено ангелите са преценили, че за човека отсреща то е излишно. Дългият й опит на изцеления и грижи към различни хора я е убедил в това. А и уви, в наши дни ние по-често искаме да залеем другите с информация, а не с обич…

Само за бъдещето ли ни говорят знаците на съдбата? Не. Уникалното е, че те ни говорят и за настоящето!

В Италия още се говори за двойника на крал Умберто. В град Монца монархът, привлечен от необяснима логика, отсяда в малък ресторант, чийто собственик външно се оказва негов двойник. След разговор те установяват, че са родени в един и същи ден и година, като дори съпругите им са с еднакви имена. Ресторантът е отворен в деня на коронацията на краля. Двамата започват искрено приятелство … а най-странен е краят на историята. В деня, когато в улична престрелка двойникът на краля е убит от случаен куршум, самият крал вечерта е застрелян от анархист.

Какво ни казва съдбата чрез тази история? Може би много неща, но едно от тях е казано още от цар Соломон. Няма разлика пред Небесата между душите на бедния и богатия. Както умира единият, така умира и другият…

Нека живеем в надежда. Душите ни са обичани, закриляни и равни.

Автор: Павлина Папазова

Източник: https://www.drugitenovini.com/znatsite-na-angelite/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0